Način pripreme
Rerna - 180 stepeni. Pljosnat pleh, obložen papirom za pečenje; Radi se u potpunostu sa mikserom..
U posudi se proseje brašno sa mlekom u prahu (pavlakom), solju, promeša se i pravi se udubljenje.
U drugoj posudi se pomešaju voda, mleko i kvasac. Promešaju se i sipaju u brašno. Zamesi se lepljivo testo. Maslac se dodaje u komadima i mesi, dok testo ne postane glatko i elastično. Pokriva se folijom i ostavlja da odstoji 10 minuta.
Za to vreme pleh obložimo papirom. Od testa se oblikuju loptice iste veličine, oko 100 g jedna.
Ređaju se u pleh na rastojanju jedna od druge. Pokrivaju se folijom i ostavljaju na oko sat vremena da nadođu.
Nakon to ga se svaka loptica namaže umućenim žumancem sa malo vode, posipa se semenkama po želji. Peče se na 180 stepeni oko 20 minuta.