Lepinje sa piletinom i kačkavaljem

Lepinje sa piletinom i kačkavaljem

24/08/2017
"Izazovne lepinje sa mesom i kačkavaljem Pripremaju se brzo i jedu još brže!"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 908
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice29
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite suvi kvasac, 1 supenu kašiku brašna i šećer. Sipajte 100 ml mlake vode, pokrijte i ostavite da se aktivira. Kad se aktivira sipajte preostalu vodu i ulje.

U brašnu napravite ugubljenje, pospite solju i sipajte kvasac. Zmesite testo, mekše od testa za hleb. Zamešeno testo stavite u namazanu posudu, pokrijte i ostavite da nadođe. Za to vreme pripremite meso.

Iseckajte ga na male zalogaje, pospite začinima, promešajte i ostavite da se začini. Nadošlo testo podelite na 3-4 loptice.

Obložite pleh papirom za pečenje i stavite loptice testa. Rukama oblikujte elipsast oblik, napravite udubljenje u sredini. Dobijeno udubljenje nemojte pritiskati i dirati.

U svaku lepinju stavite od mesa i između njega sitno iseckan kačkavalj. Možete staviti čeri paradajz ili pre nego što se izpeče da razbijete po jedno prepeličije jaje. Pecite lepinje u ugrejanoj rerni na 180 stpeni oko 20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar