Način pripreme
U posudu stavite suvi kvasac, 1 supenu kašiku brašna i šećer. Sipajte 100 ml mlake vode, pokrijte i ostavite da se aktivira. Kad se aktivira sipajte preostalu vodu i ulje.
U brašnu napravite ugubljenje, pospite solju i sipajte kvasac. Zmesite testo, mekše od testa za hleb. Zamešeno testo stavite u namazanu posudu, pokrijte i ostavite da nadođe. Za to vreme pripremite meso.
Iseckajte ga na male zalogaje, pospite začinima, promešajte i ostavite da se začini. Nadošlo testo podelite na 3-4 loptice.
Obložite pleh papirom za pečenje i stavite loptice testa. Rukama oblikujte elipsast oblik, napravite udubljenje u sredini. Dobijeno udubljenje nemojte pritiskati i dirati.
U svaku lepinju stavite od mesa i između njega sitno iseckan kačkavalj. Možete staviti čeri paradajz ili pre nego što se izpeče da razbijete po jedno prepeličije jaje. Pecite lepinje u ugrejanoj rerni na 180 stpeni oko 20 minuta.