Način pripreme
Oljuštite i izrendajte tikvicu u đevđir, posolite po ukusu, promešajte i ostavite tako na pola sata.
U posudu razbijte jaja i dodajte kiselo mleko, mutite mikserom. U nji dodajte ulje, mrvljeni sir, mirođiju, so i ponovo promešajte. Dodajte u etapama prethodno pomešano brašno sa praškom za pecivo, mešajte spatulom.
Dobro iscedite izrendanu tikvicu i dodajte je u smesu, promešajte.
Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi (može i sač) na tihoj vatri, sipajte 1 kašičicu ulja i rasporedite svuda.
Kašikom uzimajte od smese i sipajte u tiganj, uz pomoć kašike oblikujte okrugle i ne mnogo tanke (kao šnicle) tiganjice. Pecite sa obe strane na tihoj vatri, dok ne dobiju boju po vašoj želji.
Mekane tiganjice sa odličnim ukusom, servrajte sa sosom od belog luka u posudici.