Način pripreme
Isečemo meso na zalogaje, posipamo solju, biberom, karijem i 2 supene kašike soka od limuna. Ostavljamo da upije začine. Očišćen luk se iseče na polumesece, pečurke se ocede.
U tiganju prečnika 22 cm ugrevamo maslac i malo ulja. Dinstamo na kratko pečurke i vadimo na tanjir.
Ako je potrebno sipamo još malo ulja i pržimo zalogaje mesa, prethodno uvaljane u brašno, dok ne dobiju zlatnu boju.
Dodaje se luk da se disnta. Posipamo biberom, promešamo, sipamo belo vino, vodu i vraćamo pečurke u tiganj. Posipamo sa još malo soli, 1 supenom kašikom soka od limuna, karijem i origanom. Kuva se poklopljeno na kratko.
Ptebacije se u pleh, ja sam bez problema stavila tiganj u ugrejanu rernu, zato što može. Pečemo 15 minuta na 180-200 stepeni. Ako je još retko napravi se kaša od 1 kašičice brašna i malo vode i sipa se u tiganj.
Pečemo 4-5 minuta, odozgo posipamo kačkavaljem da bi bilo raskošno i vraćamo u rernu da se rastopi. Serviramo odmah sa čašom vina.