Način pripreme
Za belu koru se u posudu umuti mekani maslac i šećer. U njih se dodaje jedno po jedno žumance. Dodaje se prosejano brašno i zamesi se tvrdo testo, koje se stavlja u frižider na oko pola sata. Za to vreme se priprema braon kora.
Umutimo na mekan krem preostali maslac i šećer. Nakon toga se dodaje jaje, nastavljamo da mešamo smesu. Brašno se proseje, pomeša se sa praškom za pecivo i kakaom. Kašiku po kašiku se sipa od brašna.
Na kraju se dodaje sveže mleko. Smesa se meša, dok se ne dobije gusta, glatka smesa.
Na dno i po ivicama kalupa, sa obručem koji se otkopčava i prečnika 22 cm, se se stavlja papir za pečenje. Bela kora se lagano razvlači po dnu i ivicama kalupa.
Prstima se oblikuje da se pokrije celo dno. Kajsije se iseku na dve polovine i ređaju preko kore. Odozgo se ravnomerno rasporedi braon smesa.
Kolač se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni. Ako počne da se mnogo peče odozgo, možete pokriti aluminijuskom folijom. Kad se ispeče i ohladi, posipa se šećerom u prahu.