Način pripreme
Stavite med, šećer i maslac na paru, ugrejte dok se ne dobije tečna smesa.
Dodajte sodu i skinite sa vatre. Umutite jaja i dodajte ih u njih, mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Prosejte 350 g brašna i dodajte u smesu, mešajte dok se ne dobije gusto testo. Uvijte testo u streč foliju i stavite u frižider na jdan sat.
Preko brašnom posute radne površine (koristite 150 g brašna) stavite hladno testo i podelite na 7 dobro oblikovanih lopti.
Svaku loptu razvučete na veoma tanku koru preko papira za šečenje, oblino posutog brašnom.
Obručem - ivicama ili tanjirom ocrtavate konture kore, prebacujete koru sa papirom u pleh i pečete u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, 3-4 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Dok je još topla isečete je po ocrtanoj konturi. Ostavljate kore da se dobro ohlade. Sakupljate isečke i pleh i vraćate u toplu rernu da se suše.
Stavite 800 ml od mleka sa šećerom, dodajete prethodno umućena jaja pomešana sa brašnom i preostalo mleko dodajete lagano, neprestano mešate. Kuvajte krem 5 minuta od trenutka vrenja i skinite sa vatre.
Dodajte maslac, iseckan na kockice i vanilu, mešajte dok se maslac potpuno ne rastopi. Sastavljate tortu u obruč, da bi vam bilo lakše, ređate koru - sa 4 supene kašike krema dok ne potrosite sve kore, završavate kremom.
Ostavite tortu da se potpuno ohladi iskinite obruč sa nje. Izmrvite isečke i njima oblepite tortu.
Operite parče najlona sa mehurićima, osušite ga i namažite sa malo ulja.
Na pari rastopite čokoladu sa 1 kašičicom ulja. Hladna ćokolada se sipa u sredinu najlona, razvlači se tanko i u krug i stavlja u frižider da se stegne. Nakon toga se skida najlon, pažljivo i čokoladna tabla se stavlja u sredinu torte.
Ukrasite čokoladnu tablu medom i orasima. Stavite tortu u friižider na ne manje od 12 sati.