Način pripreme
Jaja se umute žicom zajendo sa šećerom, dodaje se med i topao rastopljeni maslac. Lepo se promeša smesa i stavlja se na paru, neprestano se meša.
Kad se smesa ugreje, dodaje se so, soda i ponovo se neprestano meša, da se upije soda i dok se ne dobije homogena smesa.
Posuda se skida sa vatre i kad se ohladi dodaje se brašno u etapama.
Zamesi se testo. Ono se podeli na 12 loptica. Svaka loptica se razvija u krug i šerpom prečnika /24 cm/ se iseče krug.
On se peče u plehu od rerne, koji smo namazali uljem i posuli brašnom. Isečci se takođe peku sa korama.
Kad sve kore budu gotove, na taj način se ređaju na poslužavnik i mažu filom.
Pavlaka se umuti sa sastojcima i na koru se stavlja po 3-4 supene kašike krema. Na kraju se torta premaže kremom i posipa isečcima, koji se samelju u blenderu.
Torta je gotova za konzumiranje, kad odstoji nekoliko sati.