Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa tikvicama i jajima

Gnezda od mlevenog mesa sa tikvicama i jajima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Gnezda od mlevenog mesa sa tikvicama i jajima
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
7
"Toliko ukusno, toliko efektno - savršen prolećni predlog"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • tikvice - 1 komad
  • mladi luk - 2 struka
  • jaja - 7 komada
  • paradajz - 2 komada
  • mirođija
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso zamesimo sa začinima prema našem ukusu. U ovom slučaju ja sam zamesila sa mladim lukom, prezlama, jajetom, čubrom, biberom, alevom paprikom i solju.

Pravimo velike lopte i stavljamo u posudu za pečenje, podmazanu uljem. Podmazanom ili od vode mokrom čašom pravimo udubljenje po sredini i prstima oblikujemo gnezdo.

Tikvicu isečemo na sitne kocke i pržimo u tiganju s malo ulja i luka. U gnezda stavljamo malo od tikvice, mirođiju, biber i so.

Stavljamo da se peku, kad su malo zapečena, vadimo i razbijamo po jedno jaje i stavljamo po dva parčenceta paradajza.

Vraćamo u rernu na vrlo kratko jer ne želimo da jaja budu sasvim suva.

Garniramo s paradajzom, lukom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: