Jeftina pita

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
114
1
185
Jeftina pita
Fotografije: Sevda Andreeva
29/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
"Pita za gladne, koja se priprema sa malo proizvoda, ali bez kompromisa kada je u pitanju ukus"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tavu nauljiti i poređati kore, tako da su savijene u obliku harmonike.

Sir rasporediti preko kora, truditi se da uđe između nabore kora, pa posuti 1 šoljom vode i polovinom količine ulja.

Jaja umutiti, pa dodati kiselo mleko, prašak za pecivo, preostalu količinu ulja i 1 šolju vode.

Preko kora posuti smesu i dobro je rasporediti.

Pitu peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.

Izvaditi je i pažljivo je podići iz tave, posuti polovinom od preostale 1 šolje vode, a ostalu vodu posuti preko pečene pite.

Prekriti čistom krpom i tako ostaviti 10-15 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: