Krompirići punjeni piletinom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
04/09/2017
"Kombinacija pileta, krompira i pečuraka koj će zadovoljiti i najkapricioznije "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano278
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompire (skuvane) izdubimo dobro kašičicom. Poređamo ih u posudu za pečenje podmazanu uljem. Propržimo pečurke u maslacu, dodajući malo ulja da maslac ne zagori.

Izvadimo ih i propržimo pileće meso, isečeno na male kocke. Kada se meso proprži, vraćamo pečurke u tiganj i nakon toga dodajemo redom unutrašnjost krompira, kukuruz i kisele krastavčiće (isečene na sitno).

Začinimo solju, biberom i sa malo mirođije. Tako dobijenom smesom se puni izdubljeni krompir. Posipamo ih narendanim kačkavaljem i parmezanom i zapečemo krompiriće dok se ne dobije zlatasta korica.

Od preostalih sastojaka se priprema ukusan sos kojim se prelivaju krompirići. U tu svrhu se proprži brašno s malo maslaca i uz neprekidno mešanje se dodaje mleko.

Začinite solju i biberom. Ako je ostalo malo parmezana i kačkavalja mogu da se dodaju u sos - tako će biti još lepši i aromatičan. Servirajte krompiriće sa sosom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar