Način pripreme
Krompire (skuvane) izdubimo dobro kašičicom. Poređamo ih u posudu za pečenje podmazanu uljem. Propržimo pečurke u maslacu, dodajući malo ulja da maslac ne zagori.
Izvadimo ih i propržimo pileće meso, isečeno na male kocke. Kada se meso proprži, vraćamo pečurke u tiganj i nakon toga dodajemo redom unutrašnjost krompira, kukuruz i kisele krastavčiće (isečene na sitno).
Začinimo solju, biberom i sa malo mirođije. Tako dobijenom smesom se puni izdubljeni krompir. Posipamo ih narendanim kačkavaljem i parmezanom i zapečemo krompiriće dok se ne dobije zlatasta korica.
Od preostalih sastojaka se priprema ukusan sos kojim se prelivaju krompirići. U tu svrhu se proprži brašno s malo maslaca i uz neprekidno mešanje se dodaje mleko.
Začinite solju i biberom. Ako je ostalo malo parmezana i kačkavalja mogu da se dodaju u sos - tako će biti još lepši i aromatičan. Servirajte krompiriće sa sosom.