Pile s paradajzom i pečurkama u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
05/09/2017
"Domaće skuvano pilence za dušu "
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 celo pile ili bataci
  • pečurke - 500 g
  • luk - 2 velike glavice
  • šargarape - 1 komad
  • paradajz - 2 tegle, pasiran
  • so
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1/3 šolje
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • čubar - svež ili mrvljen
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se kuva u posoljenoj vodi 20 minuta.

Pečurke, luk i šargarepa se iseku. Doda im se paradajz, ulje i začini.

Sve se promeša mnogo dobro i prebaci u posudu za pečenje. Odozgo se poređa meso.

Jelo se peče oko sat vremena dok ne bude gotovo - dok se ne zgusne i ostane na masnoći.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar