Svinjetina sa kupusom na Svištovski način
Свинско със зеле по Свищовски
Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Svinjetina sa kupusom na Svištovski način

Svinjetina sa kupusom na Svištovski način

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
7561742k113
Svinjetina sa kupusom na Svištovski način
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
06/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Daleko smo stigli, da uzmemo recept za ovu uksunu svinjetinu sa kupusom, ali ne možete da negirate danam je mnogo dobro uspela"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • kiseli kupus - 1 glavica, srednje velika
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se iseče na srednje velike parčiće i proprži se blago u vreloj masnoći u šerpi. Kiseli kupus se seče na sitno i stavlja u meso.

Posipa se jednom punom kašikom aleve paprike, doliva se topla voda, tek toliko da pokrije kupus. Jelo se poklapa poklopcem i ostavlja da vri.

Nakon što kupus omekša dodaje se oprani pirinač i meša se s vremena na vreme. Kada je pirinač polugotov, jelo se prebacuje u posudu za pečenje i zapeče se.

Ako je neophodno doliva se još vode. Peče se dok pirinač ne omekša i jelo se ne zapeče.

Jelo se iz severnog kraja Bugarske i konkretnije iz Svištovskog regiona.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: