Način pripreme
Promeša se kvasac u mlakoj vodi sa prstohvatom šećera i ostavlja se 10 minuta da se aktivira. Sipa se u sredinu brašna, dodaje se so i ulje.
Zamesi se srednje meko testo, pokriva se krpom i ostavlja 30 minuta da naraste. Naraslo testo se podeli na dva dela i svaki se razvije u okruglu koru. Dva kraja se uviju ka sredini, uštinu se odozdo i odozgo, da se oformi čamac.
Na dno se stavlja parče slanine istog oblika, da upadne u krevet od testa. Preko nje narendan kačkavalj, a u sredini se formira otvor u koji se razbije po jedno malo jaje. Iseče se paradajz i stavlja u dva kraja po jedna kriška. Čamci se stave na papir za pečenje u široku posudu za pečenje.
Testo se namaže četkom potopljenom u malo ulja i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Serviraju se topli, a jaje se posipa prstohvatom ljute aleve paprike. Sjajan doručak za svaki dan!