Pikantne punjene paprike na meksički način

07/09/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Pravi gurman nikada ne bi pojeo samo jednu punjenu papriku "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano279
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paprika - 3 kom. velikih
  • mleveno meso - 500 g telećeg
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 2 kom.
  • začin za jelo fajita - 1 kesica (sadrži šećer, sušeno povrće - crni i beli luk, ljuti čili, đumbir, kumin)
  • čedar - 70 g ili kačkavalj
  • tortilja čips - 1 šaka ljutog
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Beli i crni luk sitno naseći, a paradajz naseći na kockice. Zagrejati maslinovo ulje i malo upržiti crni luk.

Dodati mleveno meso i beli luk, pa kuvati dok meso ne postane mrvičasto i promeni boju (oko 10 minuta). Dodati naseckan paradajz i pikantni začin. Pržiti još oko 5 minuta.

Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Narendati čedar ili kačkavalj. Dodati veći deo, a malo odvojiti za posipanje odozgo.

Paprike naseći po sredini i očistiti od semena. Napuniti ih nadevom i poređati u tavu za pečenje.

Posuti odozgo čedar sirom ili kačkavaljem. Zapeći u zagrejanoj rerni 25 minuta, na 180 stepeni. Izvaditi jelo i posuti izlomljenim tortilja čipsom. Zapeći još 5 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti