Prolećna supa sa lobodom, spanaćem i dženarikama

09/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Dok ima dženerika ne propustite da pripremite ovu prolećnu supu "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 3 struka
  • zelje - 1 šaka
  • loboda - 1 šaka
  • dženarike - 5 - 6 komada, zelene
  • paradajz - pola šolje, mleveni
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • rezanci - 1 šaka
  • so
  • biber
  • ulje
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Zelje i loboda se operu i očiste od žila. Mladi luk se opere i iseče na sitnp, nakon čega se prodinsta u malo masnoće i vode u šerpi u kojoj ćemo kuvati.

Nakon što se prodinsta dodaju se iskidano zelje i loboda na parčiće. Nakon što promene boju dodaje se aleva paprika. Promeša se i dodaju se mleveni paradajz i dženarike.

Meša se ponovo i doliva se topla voda. Dodaje se so po ukusu. Nakon što supa provri, dodaju se rezanci. Nakon što se skuvaju, šerpa se sklanja u stranu.

Supa se začinjava biberom po ukusu. Prelije se umućenim jajetom i kiselim mlekom. Gotova supa se servira posuta svežim peršunom i parčetom belog slanog sira.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar