Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlake

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
09/09/2017
"Odlični su sa čašom belog vina Uverite se sami!"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano478
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi.

Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan čen belog luka, ustinjenu mirođiju, sitno naseckane kisele krastavčiće, biber i malo soli. Sve dobro promešati i na kraju dodati mocarelu, pokidanu na komadiće.

Kašikom puniti svaki šampinjon smesom, pa ih prebaciti u tavu, prekrivenu papirom za pečenje, prethodno namazan maslacem, pa naprskati šampinjone odozgo maslinovim uljem pomoću prskalice.

Peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, na srednjoj rešeci i uključenim ventilatorom, oko 15 minuta, dok šampinjoni i nadev ne dobiju prijatnu zlatno-braonkastu boju.

Servirati sa strukovima svežeg peršuna i dobro ohlađenim belim vinom.

Prijatno i živeli!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar