Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Beli pasulj sa svežim mlekom u zemljanoj posudi

Beli pasulj sa svežim mlekom u zemljanoj posudi

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Beli pasulj sa svežim mlekom u zemljanoj posudi
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Pasulj, zbog koga zaboravljamo zbog svakakvog mesa sa roštilja..."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 250 g, beli
  • peršun - 5 korena
  • maslac - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • luk - 1 komad
  • sveže mleko - 1 šolja
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Uveče natopite pasulj. Sledećeg dana promenite vodu i prebacite pasulj u zemljanu posudu.

Dodajte sitno isečen luk i korenje od peršuna. Kuvajte na tihoj vatri dok pasulj ne omekša, ali ne potpuno.

Pripremite zapršku od brašna i maslaca, razredite je mlekom i sipajte u zemljanu posudu.

Kuvajte dok pasulj ne bude gotov. Začinite jelo solju i biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: