Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa pečurkama i pečenim belim lukom

Pica sa pečurkama i pečenim belim lukom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
1272530428
Pica sa pečurkama i pečenim belim lukom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
15/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Ponekad je čoveku prosto potrebno da se opusti sa nekoliko komada domaće pice"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 7 g, suvi
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • voda - 2 šolje, mlaka
  • Za nadev
  • beli luk - 8 čenova
  • malsinovo ulje - 1/4 šolje
  • paradajz pire - 150 g
  • crni biber - sveže mleven, po ukusu
  • čubar
  • pečurke - 300 g, sveže
  • šunka - 200 g ili kobasica, po želji
  • masline - 100 g, crne, bez koštice
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • so - 1 kašičica
  • kačkavalj - 100 g, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomašju voda, so i masnoća, dodaje se brašno u porcijama i umesi se meko testo za picu. Ostavlja se da se odmori 20-30 minuta dok testo ne udupla svoj obim.

Podelite testo na dve lopte, na radnoj površini posutoj brašnom i razvijte tanko. Zagrejte rernu do 240°С.

Ogulite beli luk i stavite čenove na foliju za pečenje, zalijte supenom kašikom maslinovog ulja, pospite s nekoliko mlevenog crnog bibera. Zatvorite u foliji i staavite pakovanje u rernu dok beli luk ne omekne.

Treba da oduzme 20 do 30 minuta. Dok se beli luk peče, isecite pečurke. Zagrejte otprilike 2 supene kašike ostalog maslinovog ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri.

Kada je ulje vruće, dodajte pečurke i so. Kuvajte uz često mešanje dok pečurke ne puste svoju tečnost, tečnost da provri i pečurke da počnu da dobijaju smeđu boju. Skinite sa ringle i ostavite sa strane.

Kada se rerna zagreje, rastegnite testo toliko tanko koliko želite, ali ne više od 0.5 cm. Stavite ga na nauljenu tepsiju za pečenje ili ukoliko koristite - kamen za picu. Koristite polovinu sastojaka za svaku picu.

Pospite paradajz pireom i začinima, poređajte iseckanu šunku, krastavčiće i masline. Rasprostrite pečurke, rasporedite čenove belog luka ravnomerno oko pice.

Pospite kačkavaljem. Namažite četkom još malo maslinovog ulja. Posipte mlevenim crnim bbierom i pecite domaću picu dok se kačkavalj ne istopi i dok korica dobro ne porumeni.

Pica sa pečurkama i pečenim belim lukom treba da oduzme 8 do 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: