Način pripreme
U posudi se pomašju voda, so i masnoća, dodaje se brašno u porcijama i umesi se meko testo za picu. Ostavlja se da se odmori 20-30 minuta dok testo ne udupla svoj obim.
Podelite testo na dve lopte, na radnoj površini posutoj brašnom i razvijte tanko. Zagrejte rernu do 240°С.
Ogulite beli luk i stavite čenove na foliju za pečenje, zalijte supenom kašikom maslinovog ulja, pospite s nekoliko mlevenog crnog bibera. Zatvorite u foliji i staavite pakovanje u rernu dok beli luk ne omekne.
Treba da oduzme 20 do 30 minuta. Dok se beli luk peče, isecite pečurke. Zagrejte otprilike 2 supene kašike ostalog maslinovog ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri.
Kada je ulje vruće, dodajte pečurke i so. Kuvajte uz često mešanje dok pečurke ne puste svoju tečnost, tečnost da provri i pečurke da počnu da dobijaju smeđu boju. Skinite sa ringle i ostavite sa strane.
Kada se rerna zagreje, rastegnite testo toliko tanko koliko želite, ali ne više od 0.5 cm. Stavite ga na nauljenu tepsiju za pečenje ili ukoliko koristite - kamen za picu. Koristite polovinu sastojaka za svaku picu.
Pospite paradajz pireom i začinima, poređajte iseckanu šunku, krastavčiće i masline. Rasprostrite pečurke, rasporedite čenove belog luka ravnomerno oko pice.
Pospite kačkavaljem. Namažite četkom još malo maslinovog ulja. Posipte mlevenim crnim bbierom i pecite domaću picu dok se kačkavalj ne istopi i dok korica dobro ne porumeni.
Pica sa pečurkama i pečenim belim lukom treba da oduzme 8 do 10 minuta.