Način pripreme
Isečemo meso na zalogaje i propržimo u masnoći dok ne postane zlatasto. Dodajemo vino i dinstamo dok vino ne ispari i meso ostane na masnoći.
Izvadimo meso i u istoj masnoći propržimo prethodno isečeno povrće dok ne omekša. Vraćamo meso u povrće, dodajemo dve šolje tople vode, poklopimo i ostavljamo jelo da se kuva.
Razmutimo brašno u paradajz pireu s malo vode i nakon što je meso gotovo dodjemo u jelo. Solimo po ukusu i posipamo biberom. Dodajemo dimljeni sir isečen na parčiće i nakon 2-3 mešanja sklanjamo jelo s vatre.
Uzimamo okrugli seoski hleb i isečemo u krug deo gornje strane kore u obliku poklopca. Odstranimo meki deo unutrašnjosti hleba i na njegovo mesto stavljamo gotov kebap. Posipamo narendanim kačkavaljem po njemu.
Poslastičarskom četkom mažemo koru spolja maslinovim uljem i poklopac, stavljamo ih odvojeno u posudu za pečenje i zapečemo u prethodno zagrejanoj rerni samo na gornjem grejaču dok kačkavalj ne bude gotov.