Kebap u bošči

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
13/09/2017
"Stvorena da oduševi - piletina u bošči "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano285
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na zalogaje i propržimo u masnoći dok ne postane zlatasto. Dodajemo vino i dinstamo dok vino ne ispari i meso ostane na masnoći.

Izvadimo meso i u istoj masnoći propržimo prethodno isečeno povrće dok ne omekša. Vraćamo meso u povrće, dodajemo dve šolje tople vode, poklopimo i ostavljamo jelo da se kuva.

Razmutimo brašno u paradajz pireu s malo vode i nakon što je meso gotovo dodjemo u jelo. Solimo po ukusu i posipamo biberom. Dodajemo dimljeni sir isečen na parčiće i nakon 2-3 mešanja sklanjamo jelo s vatre.

Uzimamo okrugli seoski hleb i isečemo u krug deo gornje strane kore u obliku poklopca. Odstranimo meki deo unutrašnjosti hleba i na njegovo mesto stavljamo gotov kebap. Posipamo narendanim kačkavaljem po njemu.

Poslastičarskom četkom mažemo koru spolja maslinovim uljem i poklopac, stavljamo ih odvojeno u posudu za pečenje i zapečemo u prethodno zagrejanoj rerni samo na gornjem grejaču dok kačkavalj ne bude gotov.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar