Piletina s bulgurom i pirinčem
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Piletina s bulgurom i pirinčem

Piletina s bulgurom i pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Piletina s bulgurom i pirinčem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
14/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije5
"Jelo zasićeno aromom koje ima sve - i meso, i paprike, i pirinač... i još nekoliko sastojaka koji ga čine neodoljivim"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se skuva. Ja koristim batake, krilca, iznutrice.

Luk se iseče na sitno. Šargarepe se oljušte i iseku na šajbne, paradajz se oljušti i iseče na kocke.

Da bi bilo brže i lakše zastružem kožu nožem i oljuštim. Paprika se seče na kocke ili štapiće. Bulgur i pirinač se preliju vrelom vodom na 10 minuta i nakon toga se procede.

Luk se dinsta u 100 ml maslinovog ulja (za kuvanje) Kada omekša, dodaju se šaragrepe, paprike i paradajz. Ako je neophodno dodaje se malo bujona, da ne zagori.

Nakon 10 minuta dodaje se bulgur s pirinčem i preliva se sa 4 do 4 i po šolje pilećeg bujona. Po želji za bolji ukus dodajte i kocke bujona.

Ostavlja se da se krčka na slaboj vatri 5-10 minuta i prebaci se u posudu za pečenje. Odozgo se poređa meso i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Pri serviranju se posipa peršunom isečenim na sitno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: