Šarena seoska turšija

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
19/09/2017
"Najbolja turšija za zimu "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 453
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 glavica
  • šargarepa - 4 komada
  • paprike - 3 komada, crvene
  • celer
  • peršun
  • biber - zrna
  • marinada
  • voda - 1.5 l
  • so - 3 kašike
  • sirće - 1/2 šolje
  • aspirin - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće operite. Paprike očistite od semenki i isecite na trake, šargarepe ogulite i krupno izrendajte u tepsiju.

Glavicu kupusa očistite od gornjih listova i drške. Isecite na tanke trake i pomešajte sa ostalim povrćem. Na kraju dodajte isečene listove i dršku celera i peršuna.

Pomešajte sve rukama, posolite, da kupus malo omekša. Vodu sa solju stavite da proključa, dodajte sirće i sklonite sa vatre. Na dno svake tegle stavite po 1 aspirin i 4-5 zrna bibera.

Napunite tegle sa povrćem i preko sipajte ohađenu marinadu. Među povrćem možete staviti i grančicu celera.

Zatvorite i za dva-tri dana okrenite tegle. Kada služite turšiju, preko posipajte malo ulja i spremna je za konzumiranje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar