Birjani od povrća

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Birjani od povrća
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
20/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Uopšte vam neće nedostajati meso sa ovom aromatičnom indijskom đakonijom..."

Potrebni sastojci

  • pirinač - 300 g
  • pečurke - 250 g
  • bujon - 600 ml, od povrća
  • ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • paprika - 1 komad, crvena
  • ljuta paprika - 1 komad
  • kari - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • grašak - 100 g, iz konzerve (mlečni)
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u velikom dubokom tiganju na ringli na umerenoj vatri. Zapržite prethodno isečenu na sitne parčiće papriku i ljutu papriku, oko 3 minuta.

Dodajte isečen na sitno luk i beli luk i kuvajte dok mešate još oko 3 minuta. Dodajte očišćene pečurke, isečene na polumesece.

Pržite oko 5 minuta. Dodajte kumin i kari. Začinite solju i dobro promešajte.

Dodajte pirinač i ponovo promešajte. Nakon otprilike 3 minuta dodajte bujon. Promešajte i ostavite jelo da se kuva oko 20 minuta.

Pred kraj kuvanja, pre nego što je pirinač gotov, dodajte polugotov grašak i ponovo promešajte.

Kuvajte još oko 10 minuta ili dok pirinač ne bude gotov. Ako je neophodno dodajte još bujona.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: