Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Bataci sa svežim kupusom u plehu

Bataci sa svežim kupusom u plehu

Bataci sa svežim kupusom u plehu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Specijalan predlog za ručak - krta piletina sa svežim kupusom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 8 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • kupus - 1 srednja glavica
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • biber - 5 - 6 zrna
  • so - po ukusu
  • kari - 1 supena kašika
  • paradajz - 1 šolja, konzerva ili sveži
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći bataci se operu i osuše. Posipamo karijem i ostavljamo u tanjiru.

Kupus očistimo od spoljašnjih listova i tvdi deo, sitno iseckamo i izgnječimo, pospemo sa malo soli. Ugrevamo ulje u šerpi sa iseckanim kupusom.

Dinstamo dok obim ne spadne. Sipa se iseckan paradajz, dodaje se aleva paprika, zrna bibera i lovorov list.

Sipa se voda da ne zagori. Kuva se 15 minuta i dodaju se pileći bataci, pritiska se nadole da se pokrije kupus.

Kuva se još 15 minuta, da meso bude polugotovo i prebacujemo u pleh, bataci se rasporede po plehu.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-30 minuta dok meso i kupus ne dobiju zlantu boju. Serviramo posuto svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: