Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Brzi marinirani krstavčići sa listovima smokve

Brzi marinirani krstavčići sa listovima smokve

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Brzi marinirani krstavčići sa listovima smokve
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Jednom napravite na ovaj način i nećete želeti da čujete za drugi recept za kisele krastavčiće"

Potrebni sastojci

  • Doza za jednu teglu od tri litra
  • kornišoni
  • listovi smokve - 2 komada
  • morska so - 2 kašike, krupna
  • šećer - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 2 manje glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • mirođija - 2 - 3 vezice
  • seme slačice - 1 kašičica
  • vinsko sirće - 1 kašika, domaće
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo listove smokve i povrće i očistimo. Krastavčićima odsečemo krajeve.

Na dno trilitarske tegle stavljamo listove smokve i čen belog luka. Sipamo so, šećer i sirće.

Rečamo gusto kornišone, dok između njih stavljamo parčiće šargarepe i luka. Skroz odozgo ređamo vezice mirođije i dodajemo semenke slačice. Dolivamo filtriranom ili izvorskom vodom do ruba tegle.

Ostavljamo je na hladnom u podrum i svaki dan narednih nedelju dana razmrdavamo teglu, da se rastvore sastojci.

Savet: Stavite tegle u posudu ili lavor, jer u prva dva tri dana je moguće da u procesu fermentacije malo nakisnu.

Ovi marinirani kornišoni dugo traju. Ovog leta sam koristila prošlogodišnje, čiji se ukus i konzistencija nisu promenili, hrskavi sa bistrom marinadom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: