Kaubojski pečeni pasulj

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
26/09/2017
"Ako želite da se osećate kao pravi kauboj, nemojte jahati konja, već jedite ovaj kaubojski pečeni pasulj "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 137
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, juneće
  • slanina - 200 g
  • pasulj - 3 u konzervi, u paradajz sosu
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1 kašika
  • smeđi šećer - 1/4 šolje
  • balzamiko sirće - 2 kašike
  • senf - 2 kašike
  • vorčester sos - 2 kašike
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičca
* merne jedinice

Način pripreme

U zagrejanom ulju propržite luk i mleveno meso na umerenoj temperaturi, dok se meso ne razdvoji lepo, tako da dobijete zrnca i dok ne promeni boju, oko 15 minuta.

Slaninu isecite na male komadiće i dodajte i nju. Mešajte i pržite još 5 minuta. Pasulj isipajte u duboku keramičku tepsiju za pečenje.

Pomešajte smeđi šećer, balzamiko sirće, senf, vorčester sos i ostale začine. Dobro promešajte, kako bi se sve sjedinilo. Dodajte sos pasulju.

Dodajte mleveno meso i slaninu i ponovo promešajte. Stavite tepsiju u rernu i pecite oko 50-60 minuta na 180 stepeni. Nemojte pokrivati folijom dok pečete.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar