Pileće džigerice na manastirski način

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
24/09/2017
"Sjajno predjelo ili osnovno jelo, koje je izuzetno bogato aromama i prijatnog ukusa"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 977
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite džigerice, zapržite ih u zagrejanom ulju.

Posolite i dodajte isečen luk na parčiće, paprike, šargarepu, isečenu na krugove, isečene pečurke, poklopite jelo poklopcem i ostavite da vri na slaboj vatri, povremeno promešajte.

Nakon što povrće omekša nalijte vino, dodajte biber, majčinu dušicu po ukusu i na kraju alevu papriku.

Ostavite tako bez poklopca, jelo da vri dok sos ne uvri na pola, tada dodajte paradajz pire i promešajte.

OStavite na ringli još 3 minuta, sklonite jelo i pospiet sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar