Dinstana teletina sa sosom od pečuraka

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
27/09/2017
"Domaća ljubav u tanjiru "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 098
  • Pregledi tokom meseca59
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U malu šerpu sipajte ulje. Kada se dovoljno zagreje, dodajte sitno iseckanu teletinu.

Kada se proprži, dodajte i sitno iseckan crni luk.

Nakon toga dodaajte sitno iseckanu i očišćenu papriku, sitno iseckanu šargarepu na kockice, zrna bibera, kumin po želji, lovorov list i pečurke koje ste iseckali na listiće.

Neka se proprži 5 minuta i dodajte malo goveđeg bujona, koliko da ogrezne.

Poklopite sve i neka se dinsta, dok meso ne bude gotovo u potpunosti. S vremena na vreme proveravajte da bujon ne ispari u potpunosti i dodajte ga malo, ako je potrebno.

Kada teletina bude gotova i meka, dodajte majčinu dušicu, isitnjene čenove belog luka i brašno i krompir pire koje ste rastvorili u malo toplog bujona. Neka se krčka na tihoj vatri još 10 minuta, tako da s vremena na vreme promešate, da ne zagori.

Pre nego što poslužite, uklonite lovorov list i posolite, ako ima potrebe (prvo probajte, jer goveđi bujon je već slan po sebi).

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar