Jagnjeća čorba za Uskrs

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
26/09/2017
"Obavezna za praznik! Otvara apetit i za jagnjeće meso koje sledi "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano627
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća crevca izokrenite sa oguljenim štapićem i dobro operite pod mlazem tečuće vode. Stavite zajedno sa jagnjećom džigericom u šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte dok ne bude polugotovo.

Penu tokom kuvanja uklonite, bujon sačuvajte, iznutrice ocedite i isecite na kockice i vratite u bujon, tečnost treba da bude oko litar i po.

Šargarepu očistite, isecite i dodajte čorbi. Pirinač operite i sipajte u šerpu i kuvajte dok ne bude gotov. U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno iseckan luk dok ne omekša, sklonite sa vatre i pomešajte sa alvom paprikom.

Sipajte u čorbu, promeđajte i posolite i pobiberite.

Napravite zapršku od umućenog žumanceta sa kiselim mlekom, a može i sa celim jajetom. Pomešajte sa malo toplog bujona i vratite u čorbu. Na kraju dodajte začine, prstohvat origana i obavezno svežu nanu, istno iseckanu.

Poslužite čorbu dok je topla, a ukus je neverovatan!

Rejting

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar