Šnicle sa sosom od pečuraka i pavlakom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2385
2
6
01/10/2017
"Neverovatno ukusne i meke šnicle u posebnom sosu!"
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 034
  • Pregledi tokom meseca114
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 4 - 5 šnicli
  • pečurke - 250 g
  • maslac - 2 kašike
  • pavlaka - 400 ml, za kuvanje
  • bujon - 150 ml, od pečuraka
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle izlupajte da budu tanke i istrljajte ih solju i biberom pa ih stavite u frižider da odstoje sat vremena.

Zagrejte malo ulja u tiganju i propržite šnicle sa obe strane, da uhvate koricu. Nakon toga ih poređajte u tepsiju.

Pečurke očistite i sitno iseckajte. Dinstajte ih 5 - 10 minuta u zagrejanom ulju.

Uz neprekidno mešanje, dodajte im bujon i pavlaku, posolite, pobiberite i dodajte muskatni oraščić.

Čim sos proključa, prelijte njime šnicle. Stavite jelo da s epeče u prethodno zagrejanu rernu oko sat vremena na 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar