Pečene ćuftice sa kačkavaljem na podlozi od povrća

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
30/09/2017
"Ćuftice sa povrćem, čaša piva i večera je spremna Ukusno, zar ne?"
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano581
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za ćufte
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1/2 glavice, crni
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 2 kašike
  • voda - 3 kašike
  • univerzalni začin - za mleveno meso
  • čubar - sušeni
  • kačkavalj - 120 g
  • sok od paradajza
  • ulje - za premazivanje
  • za podlogu od povrća
  • paprike - 2 komada, crvena, zelena
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • luk - 1 glavica, crveni
  • marinirane pečurke - 3 kašike + 2 kašike iz marinade
  • biber
  • so
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštite i sitno ga iseckajte. Mlevenom mesu dodajte prezle i vodu, začine, razbijte jaje i dodajte iseckani luk. Mešajte dok se sve ne sjedini i stvite u frižider 15 minuta.

Povrće očistite od semenki, drški i omotača.

Zagrejte ulje u odgovarajućoj posudi na ringli. Dodajte luk i prodinstajte ga. Zatim dodajte ostalo povrće, koje ste iseckali na komadiće, pa ih dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte pečurke i marinadu, zatim posolite.

Dinstajte još 3 - 4 minuta i sklonite sa vatre.

Premažite uljem gnezda koja odgovaraju kalupu za mafine. Svakom gnezdu dodajte po 1 kašiku paradajz sosa.

Napravite ćufte, tako da u sredinu svake stavite po komadić kačkavalja.

Poređajte ćufte u kalupe za mafine i ispecite ih u zagrejanoj rerni dok ne budu gotove.

Poslužite ćufte na podlozi od dinstanog povrća. Preko njih posipajte sos, koji se napravio tokom pečenja.

Ukrasite svežim peršunom pre serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar