Pečeni kukuruz sa maslacem

Toni AleksovToni AleksovDžedaj17332
03/10/2017
"Ova aroma, ovaj neodoljivi miris, koji se širi vazduhom, može biti jedino od pečenog kukuruza sa maslacem "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano468
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruz - 6 - 8 klipova
  • maslac - 160 g
  • so - po ukusu
  • kari - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite cele klipove kukuruza i potopite ih na 30-40 minuta u hladnu vodu. Nakon toga očistite klipove od listova, isecite drške, ako ih ima, i osušite drške krpom.

Promešajte meki maslac sa malo soli po ukusu i dodajte kari. Ovim aromatičnim maslacem premažito obilno svaki klip kukuruza i stavljajte ih da se peku na ugrejanom roštilju.

Pecite kukuruz oko 10 minuta sa svih strana ili dok zrna ne omekšaju. Za vreme pečenja premazujte ponovo klipove aromatičnim maslacem. Ispečeni kukuruz sa maslacem stavljajte u šerpu sa poklopcem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar