Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Želirana torta sa svinjskom kolenicom, krastavčićima i kaprom

Želirana torta sa svinjskom kolenicom, krastavčićima i kaprom

ZoriZori
Guru
7272345k206
Želirana torta sa svinjskom kolenicom, krastavčićima i kaprom
Fotografije: Zori
2 / 3
09/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Muškarci mogu i da ne budu fanovi čokoladnih torti, ali zbog ove su spremni na sve"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad
  • praziluk - 1 struk
  • paprike - 1 zelena
  • kapar - 1 supena kašika
  • kiseli krasavčići - 4 - 5 komada
  • peršun - 2/4 veze
  • biber - 10 zrna
  • piment - 10 zrna
  • želatin - 2 kesice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite šargarepu, isecite krupnije, praziluk očistite i isecite ga na krugove, papriku očisite od semenki i isecie na tračice.

U ekspres lonac stavite kolenicu sa šargarepom, praziluk i papriku, posolite malo, dodajte biber u zrnu i piment. Prelijte vodom, koliko da lagano pokrije sastojke, poklopite i kuvaje dok ne bude gotovo meso (kad počne da izlazi jaka para - merite oko 35-40 minuta).

Skinite šerpu sa vatre i kad para padne, otvorite poklopac šerpe i ostavite da se ohladi.

Isecite kolenicu na komade. Prebacite meso u posudu. Dodajte od kuvane šargarepe i paprike, kapar, isečene kisele krastavce i promešaje lepo da se ravnomerno rasporedi. Bujon procedite da bi ostao bistar.

Rastvorite kesicu želatina u malo hladne vode i sačekajte da nabubri. Ugrejte na vatri 400 ml bujona na pari, začinite solju i u njega dodajte želatin uz neprestano mešanje.

U kalup za kolač stavite veliko parče folije i pokvasite malom količinom bujona. Pospite polovinu peršuna, sino iseckanog.

Poređajte red mesa sa redom krastavčića, šargarepe, paprike, pospite peršunom i ponovo stavie meso i povrće. Dodajte nekoliko bibera u zrnu i pimenta iz bujona.

Na kraju prelije bujonom sa želatinom da se pokriju svi sastojci. Pokrije kalup za kuglof folijom i savie u frižider na najmanje 8 sati ili najbolje ceo dan.

Servirajte hladnu tortu kao hladno predjelo ili meze (idealno meze uz vino, pivo, uzo, votku ili rakiju).

Prijano i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: