Čokoladna torta Graham

09/10/2017
"Najukusniji razlog da nikad ne počnete dijetu "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano449
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • urme - 100 g
  • kakao - 40 g
  • brašano graham - 40 g
  • za fil
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • eurokrem - 400 g, prirodan
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute sa urmama u blenderu dok se ne dobije pena. Dodaju se kakao i brašno. Ponovo se muti na kratko. Ako vam se čini da je smesa previše tečna, dodajte još malo brašna. Konsistencija treba da bude kao obično testo za patišpanj.

Peče se u plehu, obloženim papirom za pečene 10-12 minuta na 170 stepeni. Ja sam podelila smesu na dva dela i ispekla dve posebne kore.

Dok se kora peče, napravite fil koji je veoma jednostavan. Pomešaje kiselo mleko sa eurokremom. Po želji dodajte aromu. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa i stavite u frižider, dok se ne ispeče kora.

Ovde je važno da se napomene, da odmah kad se kora izvadi iz rerne, preliva se malo po malo sa polovinom fila, da bi mogla da upije od njega, Onda stavite i drugu koru da se peče.

Stavite preko prve, koja je već namazana filom i ponovo odmah prelijte preostalim delom kremam. Dobro rasporedite odozgo i sa strane.

Ostavite da se stegne u frižideru i ukrasite po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar