Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća supa za specijalne goste za Uskrs

Jagnjeća supa za specijalne goste za Uskrs

Teodora  Ivanova KamenovaTeodora Ivanova Kamenova
Pomoćnik kuvara
248418
Jagnjeća supa za specijalne goste za Uskrs8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Jedinstvena jagnjeća supa, koja se ne priprema sa iznutricama, nego sa krtim mesom i mnogo meraka da ne zaboravite i sveži peršun!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg, sa kostima
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • so
  • peršun
  • nana
  • biber
  • čubar
  • limun
  • fida - po želji za gustinu
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Supa je specijalno za goste koji ne jedu jagnjeće iznutrice.

Izaberite sveže jagnjeće meso, lepo operite i stavite u duboku šerpu sa oko 2 i po lire vode da se skuva.

Nemojte da zaboravite da skidate penu kad vri, ali kad se meso skuva, bujon se procedi, a meso se odvaja od kostiju i seče ili kida na male zalogaje.

Dok meso vri, operie i isecite povrće, šargarepa se izrenda. Dinstajte ih u tiganju sa 1-2 supene kašike ulja, dodajte i malo proceđenog bujona - prvo luk, posle šargarepa i na kraju paradajz, dok ne omekša.

Onda sipajte bujon u meso, povrće, začinite solju i suvim začinima i ostavite na kratko da vri, da se pomeša.

Stavite fidu i kuvajte još nekoliko minuta, prema uputstvu na kesici fide.

Začinite sokom od limuna, a prilikom serviranja i svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: