Način pripreme
Supa je specijalno za goste koji ne jedu jagnjeće iznutrice.
Izaberite sveže jagnjeće meso, lepo operite i stavite u duboku šerpu sa oko 2 i po lire vode da se skuva.
Nemojte da zaboravite da skidate penu kad vri, ali kad se meso skuva, bujon se procedi, a meso se odvaja od kostiju i seče ili kida na male zalogaje.
Dok meso vri, operie i isecite povrće, šargarepa se izrenda. Dinstajte ih u tiganju sa 1-2 supene kašike ulja, dodajte i malo proceđenog bujona - prvo luk, posle šargarepa i na kraju paradajz, dok ne omekša.
Onda sipajte bujon u meso, povrće, začinite solju i suvim začinima i ostavite na kratko da vri, da se pomeša.
Stavite fidu i kuvajte još nekoliko minuta, prema uputstvu na kesici fide.
Začinite sokom od limuna, a prilikom serviranja i svežim peršunom.