Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa slaninom i pavlakom

Pileći bataci sa slaninom i pavlakom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pileći bataci sa slaninom i pavlakom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Cela porodica će biti zadovoljna vrhunskim ukusom ovih sočnih pilećih bataka"

Potrebni sastojci

  • ulje - 3 kašike
  • pileći bataci - 800 g, donji
  • beli luk - 2 čena
  • bujon - 200 ml, pileći
  • slanina - 100 g
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • luk - 2 kašike, isečen, mladi
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite slaninu na kocke i zapržite je na kratko u 1 kašiki ulja. Izvadite i ocedite na kuhinjskom ubrusu.

Zagrejte preostalo ulje na ringli na umerenoj vatri i u dubokom tiganju. Začinite batake biberom. Propržite ih dok ne dobiju zlatastu boju u zagrejanom ulju oko 15 minuta, sa svih strana.

Izvadite pileće batake iz tiganja i držite ih na toplom. Dodajte u ulje beli luk i malu količinu pilećeg bujona, promešajte da deglazirate tiganj.

Kuvajte oko minut i dodajte ostatak bujona i polovinu slanine. Vratite pileće batake u tiganj i kuvajte oko 15 minuta. Na kraju dodajte pavlaku.

Promešajte dobro i kuvajte još oko 5 minuta. Servirajte, posipajući ostatkom slanine i mladim lukom iseckanim na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: