Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od belog luka»Letnja supa od belog luka

Letnja supa od belog luka

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Letnja supa od belog luka
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Od ničega - nešto, uz to sa odličnim ukusnim rezultatom! To je naša laka supica od belog luka"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 14 čenova
  • pileći bujon - 1 litar
  • luk - 1 glavica
  • sirće - 3 kašike, balsamiko, beli
  • žumanca - 2 komada
  • brašno - 1 i po kašika
  • maslac - 2 kašike
  • mast - 1 kašika, biljna
  • bademi - 20 g
  • mirođija - za posipanje
  • so
  • Za bruskete
  • francuski hleb - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i pasiramo čenove belog luka.

Luk isečemo na sitne kocke. U odgovarajućoj šerpi ga izdinstamo u zagrejanoj masnoći.

Čim omekša dodajemo bujon, luk i sirće. Ostavljamo da se krčka na slaboj vatri 20 minuta.

Na kraju razmutimo brašno sa malo hladne vode i dodajemo ga u supu, dok neprestano mešamo.

Neposredno pre nego što sklonimo supu s ringle dodajemo umućena žumanca i maslac.

Za bruskete - isečene kriške namažemo maslacem i zapečemo u rerni dok se ne zarumene. Natrljamo ih belim lukom i posolimo.

Serviramo toplu supu, posutu mirođijom i zapečenim bademima. Garniramo je sa brusketima od belog luka.

Lagana, aromatična i prijatna supa, koje se sprema veoma lako i brzo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: