Prolećna janija sa spanaćem, graškom i mladim lukom

13/10/2017
"Prolećna, sveža i veoma zelena janija za sve obožavaoce vegetarijaskih jela "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano295
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 100 g, listovi, sveži
  • grašak - 150 g, svež, očišćen iz mahunarki
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • biber
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • bujon - 1/2 kockice, pileći ili od povrća
  • nana - sveži listovi
  • beli luk - 1 čen
  • brašno - 2 kašičice
  • voda - 500 ml
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo listove spanaća i sitno ih isečemo. Mladi luk očistimo i sitno iseckamo.

U ulju i malo vode se disnta luk i dodajemo spanać, čen belog luka (može ceo ili sitno iseckan) i očišćen gašak.

Promešamo 1-2 minuta, dodajemo iseckanu nanu, biber po ukusu i brašno. Nastavljamo da mešamo, sipamo toplu vodu (500 ml) i izmrvimo bujon.

Kuvamo jelo dok se ne zgusne sos ili dok ne bude gotov, približno 15-20 minuta, ne stavljamo poklopac da ne pokipi.

Možemo posoliti sa još malo bujona ili soli ako je potrebno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar