Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Teletina sa paprikama i kritarakijem

Teletina sa paprikama i kritarakijem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Teletina sa paprikama i kritarakijem
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
14/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
2
"Za trenutke kad želite nešto jednostavno za pripremu, ali izuzetno ukusno"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • paprike - 3 komada, crvene
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • pečurke - 1 šolja, iz tegle
  • paradajz - 1 komad
  • peršun
  • kritaraki - 200 g testenine
  • bujon
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno isečemo i pržimo u tiganju sa oko 50 ml ulja. Stavljamo meso u pržimo dok ne porumeni.

Sipamo bujon, tako da dobro pokrije meso.

Smanjujemo vatru, stavljam poklopac i ostavite mes da se krčka dok ne bude gotovo. Ako voda ispari, sipa se.

Kad se meso potpuno skuva, stavljam iseckanu papriku.

Stavljamo izgnječeni beli luk i kritaki i ostavljamo da vri dok se testenina ne skuva.

Pospemo biberom i solju. Dodajemo perčuke. Dobro promešamo.

Poređamo meso u tanjir i stavljamo kritaki sa paprikom, odozgo stavljamo struk peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: