Način pripreme
Umutite jaja u posudi sa svežim mlekom i izrendanom korom od pomorandže.
U drugu posudu stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, prstohvat soli i vanilu. Promešajte i dodajte smesu od jaja.
Mutite žicom dok ne dobijete homogenu smesu, smesa za pohovanje treba da bude malo gušća od testa za palačinke. Ako je previše gusto dodajte još malo mleka, ako je tečno - brašno.
Stavite ulje u šerpu i ugrejte do 170-160 stepeni.
Očistite i oljuštite jabuke, isecite ih na pola, a nakon toga na četvrtine. Iscedite sok od pomoradže preko njih.
Potopite svako parče jabuke u smesu za pohovanje i pržite sa obe strane u ulju. Izvadite na metalnu rešetku da se ocedi mast.
Pomešajte cimet i šećer u tanjiru i uvaljajte gotove jabuke u smesu. Idealne su za jelo i tople i hladne.