Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Jedinstvene pohovane jabuke

Jedinstvene pohovane jabuke

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6131512k
Jedinstvene pohovane jabuke3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Jedna jabuka na dan drži doktora dalje od mene. Mi smo pojeli četiri"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • jabuke - 5 komada, slatke
  • jaja - 1 komad
  • so
  • šećer - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • pomorandže - 1 komad
  • vanila - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za posipanje
  • cimet
  • šećer
  • za prženje
  • ulje - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja u posudi sa svežim mlekom i izrendanom korom od pomorandže.

U drugu posudu stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, prstohvat soli i vanilu. Promešajte i dodajte smesu od jaja.

Mutite žicom dok ne dobijete homogenu smesu, smesa za pohovanje treba da bude malo gušća od testa za palačinke. Ako je previše gusto dodajte još malo mleka, ako je tečno - brašno.

Stavite ulje u šerpu i ugrejte do 170-160 stepeni.

Očistite i oljuštite jabuke, isecite ih na pola, a nakon toga na četvrtine. Iscedite sok od pomoradže preko njih.

Potopite svako parče jabuke u smesu za pohovanje i pržite sa obe strane u ulju. Izvadite na metalnu rešetku da se ocedi mast.

Pomešajte cimet i šećer u tanjiru i uvaljajte gotove jabuke u smesu. Idealne su za jelo i tople i hladne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: