Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa rikotom, brokolijem i tikvicama

Kiš sa rikotom, brokolijem i tikvicama

Kiš sa rikotom, brokolijem i tikvicama
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Neverovatan kiš, koji u sebi sadrži savršene ukusne povrća i sireva Prava magija"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • tikvice - 1 srednje veličine
  • brokoli - 200 g
  • rikota - 250 g
  • sir kaćota - 50 g
  • brašno - 1 supena kašika, belo
  • sveže mleko - 50 ml
  • čeri paradajz - oko 15 komada
  • so - po ukusu
  • maslac - 10 g, za premazivanje kalupa
  • grana padano - ili parmezan za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte opranu tikvicu i nakon toga dobro iscedite iz vode. Brokoli sitno iseckajte, a kaćota sir na male kockice.

U odgovarajuću duboku posudu umutite jaja dok ne postanu mekana i dodajte rikotu sa brašnom. Nako toga dodajte brokoli, tikvicu, sir Kaćoti, so i mleko.

Umutite smesu dobro i sipajte u namazan pleh. Odozgo poređajte iseckani čeri paradajz i pospite rendanim parmezanom.

Kiš pecite u prethono ugrejanu rernu na 190 stepeni sa ventilatorom. Potrebno je oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: