Žuti pirinač

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18362
17/10/2017
"Ukusno posno jelo ili ukusan prilog - izbor je vaš!"
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 883
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • beli luk - 1 čen
  • crni luk - 1 glavica
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 kašičice, može i ulje
  • aleva paprika - 1 prstohvat - može i ljuta
  • so - 1 kašičica
  • limunov sok - 2 kašičice
  • kora od limuna - 1/2 kašičice, narendana
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju zagrejte ulje. Luk oljuštite, naseckajte ga sitno i dodajte u ulje. Pržite 5 minuta dok ne omekša.

Dodajte kurkumu i beli luk, koji ste pre toga izgnječili ili sitno naseckali. Kuvajte oko minut, a nakon toga dodajte pirinač i sve pržite još nekoliko minuta.

Kada se pirinač uprži, posolite i dodajte alevu papriku, sipajte 400 ml vode i ostavite da se kuva 15 minuta na slaboj vatri.

Kada se pirinač skuva, sklonite ga sa vatre i ostavite ga 10 minuta poklopljenog da upije vodu, ako je ostalo.

Na kraju dodajte narendanu koru od limuna i sok od limuna. Promešajte i jelo je gotovo!

Možete dodati i drugo povrće - paprike, grašak, šargarepu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar