Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa salamom

Musaka sa salamom

Elena MatevaElena Mateva
Pomoćnik kuvara
96212
Musaka sa salamom
Fotografije: Emilia Ivanova
1 / 2
23/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Da li ste spremni za sledeću ukusnu improvizaciju na temu musaka ovaj put sa salamom?"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • jaja - 6 tvrdo kuvana
  • hamburška salama - 300 g
  • paradajz - 4 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 3 supene kašike
  • maslac - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir, jaja, salamu i paradajz isecite na tanke kružiće. Poređajte ih u slojevima u namazan pleh, sastojci se smenjuju.

Između slojeva se posipa so i biber. Odozgo se poređa krompir.

Za preliv se brašno proprži sa maslacem. Razredi se sa svežim mlekom. Dobijeni sos se sipa preko krompira. Zapeče se.

Kad bude gotova, musaka se vadi, posipa se rendanim kačkavaljem i peče dok kačkavalj ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: