Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Trdlo - Mekani dimnjak

Trdlo - Mekani dimnjak

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Trdlo - Mekani dimnjak
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
15
"Samo od vas zavisi kakvim mirisnim kremom ćete napuniti ovaj dimnjak!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 250 g
  • jaja - 6 komada
  • maslac - 125 g
  • kvasac - 1 kocka (42 g)
  • kora od limuna
  • za glazuru
  • orasi - mleveni sa šećerom
  • cimet - sa šećerom
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo toplog mleka sa malo šećera i brašna. Ostavite kvasac na toplom mestu da se aktivira. U međuvremenu prosejte brašno.

Umesite testo od brašna, jaja (jedno ostavite za premazivanje), šećera, mleka, aktiviranog kvasca i narendane kore od limuna.

Prilikom mešenja potapajte ruke u rastopljeni maslac. Mesite dok testo ne primi sav maslac. Stavite testo na toplom mestu da naraste.

Kada je testo naraslo, deo njega razvucite u pravougaonik na radnoj površini i nasecite ga na trake debljine oko 1 cm.

Umotajte trake oko kartonske cevi, koju ste obložili aluminijumskom folijom i premazali uljem. Trake treba lagano da se preklapaju.

Lagano pritisnite krajeve traka da se prilepe. Premažite dimnjake umućenim jajetom i pospite ih šećerom. Poređajte kolače u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje.

Pecite dimnjake u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 15 minuta. Kada su gotovi i još topli, uvaljajte ih u mlevene orahe sa šećerom, cimetom sa šećerom ili u kokosovo brašno, po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: