Način pripreme
Rastvorite kvasac u malo toplog mleka sa malo šećera i brašna. Ostavite kvasac na toplom mestu da se aktivira. U međuvremenu prosejte brašno.
Umesite testo od brašna, jaja (jedno ostavite za premazivanje), šećera, mleka, aktiviranog kvasca i narendane kore od limuna.
Prilikom mešenja potapajte ruke u rastopljeni maslac. Mesite dok testo ne primi sav maslac. Stavite testo na toplom mestu da naraste.
Kada je testo naraslo, deo njega razvucite u pravougaonik na radnoj površini i nasecite ga na trake debljine oko 1 cm.
Umotajte trake oko kartonske cevi, koju ste obložili aluminijumskom folijom i premazali uljem. Trake treba lagano da se preklapaju.
Lagano pritisnite krajeve traka da se prilepe. Premažite dimnjake umućenim jajetom i pospite ih šećerom. Poređajte kolače u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje.
Pecite dimnjake u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 15 minuta. Kada su gotovi i još topli, uvaljajte ih u mlevene orahe sa šećerom, cimetom sa šećerom ili u kokosovo brašno, po vašoj želji.