Trdlo - Mekani dimnjak

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2016
2
24/10/2017
"Samo od vas zavisi kakvim mirisnim kremom ćete napuniti ovaj dimnjak!"
Priprema90 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno105 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano860
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo toplog mleka sa malo šećera i brašna. Ostavite kvasac na toplom mestu da se aktivira. U međuvremenu prosejte brašno.

Umesite testo od brašna, jaja (jedno ostavite za premazivanje), šećera, mleka, aktiviranog kvasca i narendane kore od limuna.

Prilikom mešenja potapajte ruke u rastopljeni maslac. Mesite dok testo ne primi sav maslac. Stavite testo na toplom mestu da naraste.

Kada je testo naraslo, deo njega razvucite u pravougaonik na radnoj površini i nasecite ga na trake debljine oko 1 cm.

Umotajte trake oko kartonske cevi, koju ste obložili aluminijumskom folijom i premazali uljem. Trake treba lagano da se preklapaju.

Lagano pritisnite krajeve traka da se prilepe. Premažite dimnjake umućenim jajetom i pospite ih šećerom. Poređajte kolače u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje.

Pecite dimnjake u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 15 minuta. Kada su gotovi i još topli, uvaljajte ih u mlevene orahe sa šećerom, cimetom sa šećerom ili u kokosovo brašno, po vašoj želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar