Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Škampi sa kokosom i rumom na roštilju

Škampi sa kokosom i rumom na roštilju

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Škampi sa kokosom i rumom na roštilju
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
25/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Za gladnike - škampi sa kokosom i rumom na roštilju! E, ne postoji ovako ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • škampi - 500 g
  • kokosovo mleko - 200 ml
  • smeđi šećer - 4 supene kašike
  • rum - 4 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešajte kokosovo mleko, smeđi šećer, rum i sok od limuna. Mutite smesu dok se šećer ne rastopi.

Podelite smesu na dva dela, u jednom delu marinirajte škampe. Stavite posudu sa mariniranim škampima u frižider na oko sat vremena.

Drugi deo marinade redukujte na vatri na umerenoj temperaturi. Mešajte smesu na vatri dok se ne zgusne i ne redukuje na pola.

Poređajte škampe na ražnjiće, ako su drveni, prethodno se potopi u vodu.

Pecite na gril tiganju po 2 minuta sa obe strane ili dok ne porumene.

Kad skinete škampe sa roštilja namažite ih redukovanom glazurom sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: