Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileći scallopini sa pečurkama

Pileći scallopini sa pečurkama

Stoyana ChanovaStoyana Chanova
Početnik
81
Pileći scallopini sa pečurkama
Fotografije: Diana Kostova
2 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Obećali smo da ćemo pripremiti najuksniju piletinu i održali smo reč - probajte ove neverovatne scallopine sa pečurkama"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 komplet
  • pečurke - 300 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • so
  • biber
  • brašno - da se uvalja
  • belo vino - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Od grudi se naprave šnicle i začine se solju i biberom i ostavljaju na jedan sat.

U tiganju se pomešaju ulje i maslac i prže se očisćene pečurke, nakon toga se izvade.

U preostaloj masti (ako je potrebno dodaje se još) se isprže šnicle, uvaljane u brašno, pečurke se vraćaju i dodaje se vino dok se sos ne redukuje i prelivaju se scallopini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: