Bakina janija sa telećim ćufticama

29/10/2017
"Ko se seća ukusa bakine janije sa ćufticama?"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano999
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • grašak - 200 g, iz konzerve
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • lovorov list - 2 lista
  • piment - 3 zrna
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 1 kriška
  • crno vino - 2 supene kašike
  • peršun - 3 - 4 struka
  • biber - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U teleće mleveno meso dodajemo sitno iseckanu glavicu luka, krišku hleba potopljenu u vodu i oceđenu, crveno vino, peršun, sitno iseckan, biber, origano i prostohvat soli.

Dobro zamesite mleveno meso i napravite ćuftice. Ostavite ih da odstoje oko 30 minuta.

U duboku posudu sipajte 1.500 litara vode i stavite na vatru.

Kad provri stavite u nju ćuftice i osavite ih da se kuvjau oko 30 minuta.

Za to vreme oljuštite krompire i isecite na kockice, a luk sitno.

Dodajte ih da se kuvaju u ćuftice i dodajte grašak. Kuvajte još oko 20 minuta dok krompir ne omekša, nakon toga dodajte paradajz, isečen na kockice.

U posudi pomešajte brašno sa alevom paprikom, sipajte malo toplog bujona i promešajte da se dobije retka kaša.

Sipajte je lagano u ćuftice, dobro promešajte.

Dodajte ulje, lovorov list, piment i so po ukusu.

Ostavite jelo da vri još 10 minuta, nakon toga skinite sa vatre i pospite sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar