bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Teletina sa leblebijom i pirinčem

Teletina sa leblebijom i pirinčem

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Teletina sa leblebijom i pirinčem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
30/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Niste probali teletinu sa leblebijom do sada – veliki propust imate"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U malo maslinovog ulja i maslacu upržite teleće meso, koje ste sitno naseckali. Dodajte luk i pržite do zlatne boje. Stavite leblebiju i začine. Dolijte vodu, da pokrije jelo (jelo ne treba da bude vodnjikavo). U ekspres loncu kuvajte oko 40-50 minuta.

Za pirinač:

U maslacu ispržite luk. Dodajte pirinač. Kada pirinač bude prozračan, sipajte belo vino.

Sačekajte da alkohol ispari, ali ne potpuno, pa dolijte bujon (jedna kockica pilećeg, rastvorena u vodi). Stavite začine.

Kada provri, smanjite vatru na minimum, poklopite i ostavite tako, bez mešanja, dok voda ne ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: